De Digiwijzer is een organisatie die scholen helpt bij het vormgeven van digitale geletterdheid. Wij zijn opgericht in 2015 en hebben inmiddels ruime ervaring in het adviseren en ondersteunen van scholen op dit gebied.

Digitale geletterdheid

Digitale geletterdheid is de vaardigheid om effectief en bewust gebruik te maken van digitale middelen. Het is een belangrijke vaardigheid voor leerlingen in de huidige samenleving. De Digiwijzer helpt scholen bij het ontwikkelen van een leerlijn digitale geletterdheid die past bij de behoeften van hun leerlingen.

Vakdocenten digitale geletterdheid

De Digiwijzer levert vakdocenten digitale geletterdheid aan scholen. Onze vakdocenten zijn experts op het gebied van digitale geletterdheid en hebben ervaring in het lesgeven aan leerlingen van alle leeftijden.

ICT ondersteuning

De Digiwijzer biedt ook ondersteuning op het gebied van ICT gerelateerde zaken. Wij kunnen scholen helpen bij het beheren van Parnasys, basispoort, methode-software en Ipad beheer via Jamf. Daarnaast kunnen wij meedenken met directie over ICT ontwikkeling van de school.

Voorbeelden van hoe de Digiwijzer scholen heeft geholpen

  • Bos en Lommerschool in Amsterdam

De Digiwijzer verzorgt voor de Bos en Lommerschool in Amsterdam de ICT coördinatie en het geven van programmeerlessen. De Digiwijzer heeft de school geholpen om een ICT plan te ontwikkelen dat past bij de behoeften van de school. De school heeft nu een duidelijk beeld van de ICT-behoeften van de leerlingen en de docenten.

  • Amos UnIQ scholen

De Digiwijzer verzorgt voor de Amos UnIQ scholen (hoogbegaafd onderwijs) aan alle groepen programmeerlessen. De Digiwijzer heeft de scholen geholpen om een leerlijn digitale geletterdheid te ontwikkelen die past bij de behoeften van hoogbegaafde leerlingen. De leerlingen leren op een speelse en uitdagende manier omgaan met digitale middelen.

  • De Baanbreker in Amsterdam Noord

De Digiwijzer heeft voor de Baanbreker in Amsterdam Noord een leerlijn digitale geletterdheid ontwikkeld die past bij de school. De Digiwijzer heeft ook een ICT plan ontwikkeld voor de school. De school heeft nu een duidelijk beeld van hoe digitale geletterdheid in de school wordt vormgegeven.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.